Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Mit gondol mi ez? Plüssjáték? Tévedés: egy új tintahal-fajra bukkantak

tv

Mit gondol mi ez? Plüssjáték? Tévedés: egy új tintahal-fajra bukkantak

Gülüszemű, lila tintahalra bukkantak a tenger mélyén

A Nautilus kutatóhajót irányító tudósok olyat láttak Kalifornia partjai mellett az óceánban, amire igazán nem számítottak – írja az Index. Az gülüszemű, lila, szőrösnek tűnő állatka éppen úgy néz ki, mintha most pottyant volna ki egy Disney-meséből. De az a helyzet, hogy az élőlény valódi: 900 méterrel a tengerszint alatt éldegél.

“A gülüszemű állat egy Rossia pacifica, de köpcös kalmárként emlegetik – idézzük. – Hiába néz ki úgy, mint egy polip, inkább a tintahalakhoz áll közelebb. A tenger fenekén szeret élni, pont mint a polipok, de ugyanannyi karja van, mint a kalmároknak, vagyis nyolc rövidebb és két hosszabb. Napközben homokkal fedi be magát, és szeret mozdulatlanul pihenni, ez a példány sem zavartatta magát.
Az állatnak azért ilyenek a szemei, mert amikor lefilmezik, a fényektől tágra nyitja azokat. A Nautilust irányító kutatók élő adásban találták meg az állatot. Amikor rábukkantak, olyan mondatok hangzottak el, hogy biztos hamisítvány, mintha kiszínezték volna, vagy valamelyik gyerek dobta le a játékát. De néha meg-meglebbennek a kis csápok végei, ami arra utal, hogy nagyon is élő állattal volt dolguk.”

Még több tv

Felkapott mostanában

FEL