Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Csodálatos kisfilm született a Csallóközről

tv

Csodálatos kisfilm született a Csallóközről

A 15 perces dokumentumfilm a sziget mai és múltbéli csodáit mutatja be.

A gyönyörű, Csallóközt bemutató kisfilmet készíttetett a  Kukkónia Polgári Társulás. A 15 perces dokumentumfilm fél évig készült, a sziget mai és múltbéli csodáit mutatja be.

A film rendezője Molnár Csaba (a tavaly nagy sikert aratott A rendes ember című film alkotója), az operatőre Dömötör Ede, a narrátora pedig Dráfi Mátyás. A légi felvételeket Bíró Máté készítette, zenéjét Bertók István szerezte, vágója Tono Fabian. Gyártásvezetője és szövegszerzője a rendező mellett Dóka Tímea, a Kukkónia Polgári Társulás vezetője. Az elkészítéséhez a kisebbségi kulturális alap és a CEF nyújtott anyagi támogatást, de a film végén több helyi szervezetnek és személyiségnek is köszönetet mondanak a film készítői.

A filmmel egy időben megjelent egy igényes, képekkel teli könyv is Kukkónia címmel, ugyanezzel a tematikával. 

A Kukkónia Polgári Társulás olyan márkát szeretne kialakítani, amelynek célja a Csallóköz történelmi, kulturális javainak és természeti kincseinek megőrzése, fejlesztése és felhasználása további fejlődésének érdekében, az itt élő lakosság életszínvonalának javítása gazdasági szempontokból is. Ezért hamarosan különféle, Csallóközre jellemző, minőségi élelmiszerek címkéjén is viszontláthatjuk logójukat.

Még több tv

Felkapott mostanában

FEL