Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Egy 20 méteres, új Banksy-graffiti jelent meg New Yorkban

class="post-4424 post type-post status-publish format-standard has-post-thumbnail hentry category-szia tag-banksy tag-featured tag-graffiti tag-zehra-dogan"http://szia.sk/egy-20-meteres-uj-banksy-graffiti-jelent-meg-new-yorkban/ http://szia.sk/m22_content/uploads/2018/03/banksy-mural-dogan-1000-600x371.jpg600371 fotó: hyperallergic.com http://szia.sk/category/szia/szia">sziaEgy 20 méteres, új Banksy-graffiti jelent meg New Yorkban By 2018-03-16">2018-03-162018-03-16http://szia.sk/egy-20-meteres-uj-banksy-graffiti-jelent-meg-new-yorkban/http://szia.sk/egy-20-meteres-uj-banksy-graffiti-jelent-meg-new-yorkban/class="post-4424 post type-post status-publish format-standard has-post-thumbnail hentry category-szia tag-banksy tag-featured tag-graffiti tag-zehra-dogan">

Banksy, a rejtőzködő brit utcaművész új, 20 méter magas, politikai tartalmú graffitit készített New Yorkban.

A csütörtök este leleplezett festmény rácsok mögött ábrázolja Zehra Dogan török művészt és újságírót, az utolsó rács ceruzát formáz. Az ábra mellett felszólítás olvasható a szabadon bocsátására – számolt be róla a BBC hírportálja.

Fotó: 7newsplus.com

 

Sentenced to nearly three years in jail for painting a single picture. #FREEzehradogan

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés,

Dogant két év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték egy festmény miatt, ami Nuszajbin várost ábrázolja. A kép, melyet egy újságban megjelent fotó alapján festett, azokat a romokat mutatja be, ami a városból a harcok után maradt.

Zehra Dogant ezért a festményéért ítélték el (fotó: thisiscolossal.com)

A fotót a területen a kurd fegyveresek ellen harcoló kormányerők készítették. Dogan vízfestményét a közösségi hálón tette közzé, ezután letartóztatták és elítélték.

Banksy graffitije a Bowery és a Houston utca sarkán álló óriási, történelmi téglafalat díszíti, melyre először Keith Haring festett képet 1982-ben, ezután évtizedeken át újabb és újabb graffitik kerültek rá.

Dogan vízfestményének képét csütörtök este a graffiti fölé vetítették:

Fotó: Daily Star

A Banksy álnéven alkotó brit graffiti-művész, politikai aktivista és festő személyazonossága a mai napig ismeretlen. Szatirikus utcai művészete a fekete humort vegyítik a graffitivel. Politikai és társadalmi mondanivalójú művészi kommentárjai a világ különböző városainak utcáit, falait és hídjait díszítik.

(mti)

Olvasás folytatásaHírdetés - AD22
, , , 4424http://szia.sk/egy-20-meteres-uj-banksy-graffiti-jelent-meg-new-yorkban/http://szia.sk/egy-20-meteres-uj-banksy-graffiti-jelent-meg-new-yorkban/http://szia.sk/m22_content/uploads/2017/08/szia-nav-5.pnghttp://szia.sk/m22_content/uploads/2017/08/szia-nav-5.png"> Szia.sk
FEL