Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Bakács-Puskás konfliktusból Puzsér-Majka harc

szia

Bakács-Puskás konfliktusból Puzsér-Majka harc

Az egész vita két hete indult, amikor Bakács Tibor Settenkedő, a Megasztárból is ismert újságíró-kritikus, egy beszélgetés során azt mondta, Puskás Peti esetében talán tévedtek. A tehetségkutató szerinte ugyanis nem arra született, hogy ilyen figurákat találjon. Az index.hu híreiből szemezgettünk.

Puskás Petihez hamar eljutott a lejárató ex-zsűritag véleménye és nyilvánosság előtt reagált rá. Ezt a véleménynyilvánítást kapta fel aztán Puzsér Róbert, aki Bakács felelősségvállalására reflektált írásával. Kifejtette, hogy nem az újságíró hibája Puskás felkarolása, hanem Puskás használta ki nem méltányos módon a tehetségkutató nyújtotta esélyeket. Szerinte ugyanis Puskás pont egy olyan “személyiség nélküli egyén”, akire a jelenlegi trash kultúrának szüksége van. Puzsér Puskás csajozós múltját és felesége iránti elköteleződését egyaránt csípősen kritizálta. Puskás mellett az éles jegyzet megjelenését követően több híresség is kiállt, köztük Majka is, akinek első, Puzsér felé vetített kritikája indulatoktól túlfűtöttre sikeredett.

Majka többek közt Puzsér kereskedelmi csatornán való szereplését is elővette, hiszen népszerűségét az újságíró is hasonló médiumok által vívta ki, mint az általa szidalmazottak.

“A te munkád, hogy mást minősítesz, mi meg szórakoztatunk.” –  fogalmazta meg Majka, majd nemtetszését fejezte ki arról is, hogy Puzsér mennyire nem objektíven közelíti meg a jelenleg érintett személyek munkásságát. Felhívta a figyelmet arra is, hányan lehetnek, akik a kritikus véleményén jót csámcsognak, miközben ők maguk azok, akiket Puzsér mint a trash kultúra fogyasztóit valójában elítéli.

“Csekély teljesítménnyel hatalmasat kaszálni” – így hangzik a bicskanyitogató Puzsér-vélemény egyik mondata Magyarország szinte legsikeresebb zenei előadója felé. Puzsér számára Majka cselekedeteinek ellentmondásos jellege az, amivel unszimpátiáját kiváltotta. Puzsér főként Majka hírnevének kezdeti ágait fejtegette, s ámbár valóban polgárpukkasztó volt a rapper előélete, azóta Majka az előadóművészet terén jócskán letett valamit az asztalra.

A politikai vonalat is belekeverték mindketten, végül Majka már tettlegességgel fenyegetőzött. Puzsérnek pedig szemmel láthatóan fáj, hogy Majka nagyobb rajongótáborral rendelkezik.

Puskás is visszadobta a labdát Puzsérnak arra hivatkozva, hogy miközben őt vádolja feltűnési viszketegséggel, maga Puzsér az, aki napok óta e szenzációhajhász konfliktuson lovagol.  Puskás hangsúlyozta, hogy míg Bakács véleménye bántotta őt, Puzséré hidegen hagyja. A stílus viszont, amivel a kritikus illette őt, már csak a szerettei aggodalma miatt is választ szomjazott. Puskás tehát megragadta az alkalmat és kitért munkásságának részleteire, és a kezdeti nehézségekről, valamint vitathatatlan tettvágyáról is tanúbizonyságot tett. Ráadásul minden Puzsér-féle “hülyegyerekezés” ellenére maradt tisztelettel a tanár úr iránt.

Majka kijelentése, miszerint Puskás Peti népszerűsége kedves személyének köszönhető kedves gesztus ugyan, ám egyben újabb táptalajt adott Puzsérnak a visszaszólásra. Megragadta hát az alkalmat, hogy taszítson még egyet Puskáson.

Puskás Peti mellett többek közt felesége és Bye Alex is nyilvánosan kiállt. Puskást meghatotta, hányan keltek a védelmére és posztban köszönte meg mindazoknak, akik  támogatásukat fejezték ki irányában, miközben ő maga “észrevétlenül az idősebb generáció célpontjává vált”.

Hogy hol van a vége a szájkaraténak, nem tudni, mindenesetre ékes példája látható annak, hogyan válik egy Bakács-Puskás vitából Puzsér-Majka harc.

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL