Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

A Boglárka és a Bence név is “egzotikus” a belügyminisztérium szerint

szia

A Boglárka és a Bence név is “egzotikus” a belügyminisztérium szerint

Hogy milyen szülők vannak!

A belügyminisztérium év végi, hivatalos sajtóközleményében azon értetlenkedik, hogy Szlovákiában vannak olyan szülők, akik nem elégednek meg a hagyományos szlovák nevekkel. A szülők mindenféle fantázia-neveket aggatnak csemetéikre, úgy mint Boglárka, Virág, Chimamanda vagy Anouk. A fiúk sem járnak jobban: szegényeket Bendegúznak, Rocknak, Rolexnek, ne adj Isten, Bálintnak keresztelik!

Lehetséges, hogy a belügyminisztérium nem tud róla, hogy itt a lakosság 10%-a magyar, akiknek megvannak a saját, ősi keresztneveik? Hm…

Íme a részlet a hivatalos belügyminisztériumi sajtóközleményéől: “Nájdu sa však aj takí rodičia, ktorí sa neuspokoja s klasickými slovenskými menami. Ich bábätiek potom vyzerajú akoby fantázia rodičov nemala medze. V iných krajinách sú to bežné mená, na Slovensku však pôsobia priam exoticky. Môžete stretnúť dievčatká, ktoré sa volajú „Boglárka“, „Virág“, „Chimamanda“ alebo „Anouk“. Chlapci rozhodne nezaostávajú a rodičia im dali do rodného listu zapísať „Bendegúz“, „Rock“, „Bálint“ a aj „Rolex“.” 

Olvasás folytatása
Hírdetés - AD22
Ezek is tetszhetnek...

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL