Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Diana hercegnő 5 gyönyörű ékszere, amelyet Katalin hercegné visel tovább

lookmag

Diana hercegnő 5 gyönyörű ékszere, amelyet Katalin hercegné visel tovább

Öt gyönyörű, ikonikus ékszer, amelyeket valaha Diana hercegnőnek készítettek, és amelyeket Vilmos herceg, illetve a királyi család Katalin hercegnének ajándékozott. A fiatal, úgyszintén szépséges Katalin pedig büszkén és méltósággal viseli azokat.

  1. Az eljegyzési gyűrű

A világ leghíresebb és legértékesebb eljegyzési gyűrűjét 1981-ben vásárolta Károly herceg Dianának.  14 gyémánttal és egy zafírral díszítették. A hercegnő halála után fia, Vilmos herceg örökölte meg az ékszert, és ezzel jegyezte el 2010-ben Kate Middletont. A gyűrű azóta is ott ragyog Katalin hercegné ujján.

2. A zafír fülbevaló

A Diana hercegnő hagyatékából származó zafírköves fülbevaló tökéletesen illik az előbbi eljegyzési gyűrűhöz. Vilmos herceg ajándékozta feleségének. A fülbevaló eredetileg beszúrós volt, Katalin azonban függővé alakíttatta át.

3. A Lover’s Knot tiara

Lover’s Knot tiara eredetileg Mária brit királyné számára készült 1913-1914 körül, és mind Diana hercegnő, mind pedig Katalin hercegné esküvői ajándékként kapta meg. Azóta többször is láthattuk rajta.

4. A Collingwood fülbevaló

Diana, Princess of Wales. Undated photo.

Katalin hercegné a spanyol királyi pár fogadásakor is Diana egy másik, ikonikus ékszerét viselte: egy tojás alakú gyönggyel és apró gyémántokkal díszített fülbevalót. Az ékszert 1981-ben a Collingwood Jewellers ajándékozta Diana hercegnőnek abból az alkalomból, hogy walesi hercegné lett.

5. A Nigel Milne karkötő 

Nigel Milne londoni ékszerész 1988-ban készítette Diana hercegnőnek ezt a három sor gyöngyből álló karkötőt.  Maga az ékszerész is meglepődött, hogy Katalin éppen ezt a karkötőt választotta egy nyári eseményen.

Forrás: nlcafe

Még több lookmag

Felkapott mostanában

FEL