Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Egy 20 méteres, új Banksy-graffiti jelent meg New Yorkban

fotó: hyperallergic.com

szia

Egy 20 méteres, új Banksy-graffiti jelent meg New Yorkban

Banksy, a rejtőzködő brit utcaművész új, 20 méter magas, politikai tartalmú graffitit készített New Yorkban.

A csütörtök este leleplezett festmény rácsok mögött ábrázolja Zehra Dogan török művészt és újságírót, az utolsó rács ceruzát formáz. Az ábra mellett felszólítás olvasható a szabadon bocsátására – számolt be róla a BBC hírportálja.

Fotó: 7newsplus.com

 

Sentenced to nearly three years in jail for painting a single picture. #FREEzehradogan

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés,

Dogant két év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték egy festmény miatt, ami Nuszajbin várost ábrázolja. A kép, melyet egy újságban megjelent fotó alapján festett, azokat a romokat mutatja be, ami a városból a harcok után maradt.

Zehra Dogant ezért a festményéért ítélték el (fotó: thisiscolossal.com)

A fotót a területen a kurd fegyveresek ellen harcoló kormányerők készítették. Dogan vízfestményét a közösségi hálón tette közzé, ezután letartóztatták és elítélték.

Banksy graffitije a Bowery és a Houston utca sarkán álló óriási, történelmi téglafalat díszíti, melyre először Keith Haring festett képet 1982-ben, ezután évtizedeken át újabb és újabb graffitik kerültek rá.

Dogan vízfestményének képét csütörtök este a graffiti fölé vetítették:

Fotó: Daily Star

A Banksy álnéven alkotó brit graffiti-művész, politikai aktivista és festő személyazonossága a mai napig ismeretlen. Szatirikus utcai művészete a fekete humort vegyítik a graffitivel. Politikai és társadalmi mondanivalójú művészi kommentárjai a világ különböző városainak utcáit, falait és hídjait díszítik.

(mti)

Olvasás folytatása
Hírdetés - AD22
Ezek is tetszhetnek...

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL