Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Sci-fi Nivy – ilyen lesz az új pozsonyi buszállomás

szia

Sci-fi Nivy – ilyen lesz az új pozsonyi buszállomás

Ha végre elkészül

Többek közt azért nevezhető sci-finek, mivel már 10 éve ígérgetik megépítését, több látványterv is napvilágot látott, ám mégsem lett belőle semmi. Itt vannak a legújabb tervek, 2019-re lehet kész az új Nivy – írja az Új Szó.

A lepukadt nyilvános buszmegállót mindenki ismeri, aki Csallóközből és Mátyusföldről autóbusszal utazik a fővárosba. Már igencsak ráférne a felújítás a szoci, idejétmúlt, szétesőben lévő épületre. A Slovak Lines busztársaságot 49%-ban privatizáló cég már tíz éve azt ígérte: teljesen új, hipermodern buszállomást húz fel a helyén.

Azóta azonban – többek közt a gazdasági válság következtében – nem történt semmi. A befektető HB Reavis nevű vállalat a napokban közzétette legújabb, impozáns látványterveit. Elméletileg már 2016 végén kezdődhet az építkezés, és 2019-re talán állni is fog az új buszmegálló.

A projekt ötszintes épülettel számol – ebből kettő földszint alatti lenne –, nagy része üzletekből és irodákból állna, az épületegyüttes keleti végén pedig egy sokemeletes irodaház magaslana.

Az új buszmegálló tényleg úgy néz ki, mintha egy sci-fi film díszlete lenne. Nézzék csak:

N nivy2 nivy3 nivy5 nivy7

 

 

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL