Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

359-cel száguldozik egy szlovák rendszámú LaFerrari

szia

359-cel száguldozik egy szlovák rendszámú LaFerrari

Több a pénze, mint az esze

359 km/óra sebességgel száguldozik egy szlovák rendszámú LaFerrari a kelet-szlovákiai utakon – hívta fel a figyelmet az esetre a hvg.hu.  Az autóból összesen 499 darab van a világon: ez a maranellói márka csúcsmodellje, egy 963 lóerős hibrid Ferrari.

Nemrégiben egy ugyanilyen, szintén szlovák rendszámú tulajdonos száguldott bele három autóba Budapesten, miután kijött a szervizből. Akkor alaposan összetörte a néhány milkót érő csodakocsit. A hvg szerint nem zárható ki, hogy ugyanaz a tulajdonos… Nos, ha a tényleg így lenne, akkor bizony elmondható: több a pénze, mint az esze.

De nézzük inkább a mostani videót: a vakmerő száguldozást több kameraállásból is videóra vették.

“A felvételeken egyértelműen beazonosítható, hogy valahol az ország keleti felében száguldoznak a sportkocsival – írja az ÚjSzó. A videón nem látni, hogy ki vezeti az autót, de az egyértelmű, hogy többszörösével a megengedett sebességnek. Az egyik jelenetnél harmadikban és 5500-as fordulatnál ugyanis a 963 lóerős motor jelentősen túllépi a sebességkorlátozást. Később kicsit még oda is lép neki a sofőr.”

A videónak volt egy korábbi verziója is, amelyen a 350-es tempót is elérte az autójával a tulajdonos. Igaz, ezt törölték később, de az interneten mégis fennmaradt egy változata.

A LaFerrariban egy V12-es motor található, amely 800 lóerőt ad, míg az igazán brutális gyorsulást a KERS-rendszer biztosítja, amely plusz 163 lóerőt jelent. Így jön ki a 963 lóerős összteljesítmény, valamint a hivatalosan 350 km/h-s végtempó.

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL