Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

A DAC-Slovanon nyitják meg a stadion új főtribünjét!

szia

A DAC-Slovanon nyitják meg a stadion új főtribünjét!

A MOL Aréna sorozatban harmadik, fő lelátójának építése hamarosan befejeződik. A tribün külső és belső helyiségeit 2017. november 3-án, a Fortuna Liga 15. fordulójában megrendezett DAC-Slovan derbi alkalmával avatják fel.

Az A tribün teljes kapacitása 3062 ülőhely lesz (180 Skybox, 305 Gold Vip és Silver Premium Vip, 776 Silver Vip, 165 Bronz Vip, 100 Press, 75 televíziós és rádiókommentátor, 1254 standard, 175 az AB sarka és 32 ülőhely a tolókocsisoknak és kísérőiknek). Az új fő lelátó megnyitását követően tehát összesen 9901 férőhelyes lesz a stadion (beleszámolva a 175 helyes Press szektort is). A főtribün 122,4 méter hosszú és a négy szintje 15 méter magasságú, a főépület alapméretei 90,30 m x 30,50 m.

Az új ékesség minden egyes látogató számára kiváló szolgáltatásokat nyújt. A 235 négyzetméteres hazai öltöző például a jelenleginél négyszer nagyobb. A sajtó képviselői a hagyományos helyiségek (mixzóna, konferenciaterem) mellett külön munkahelyet kapnak, ami saját termet jelent úgy az újságírók, mind a fotósok részére. A rajongókat a hétköznapokon is várja majd a Fanshop a klubmúzeummal, illetve egy bisztró.

Az építkezés befejeztével és a fő A lelátó átadásával rekordidő alatt – tizenegy hónap – fejeződik be a dunaszerdahelyi stadion rekonstrukciójának második fázisa.

A harmadik fázis az öreg fő tribün bontási munkálataival kezdődik, és az utolsó, D lelátó felépítésével végződik a Sport utca felől. Az építkezési munkálatok befejezését követően, 2018 júniusában a stadion végleges befogadóképessége 12 700 fő lesz, és Szlovákiában mindössze harmadik stadionként fog megfelelni az UEFA előírásai szerinti negyedik kategóriás stadionoknak. Ez azt jelenti, hogy a DAC otthonában megrendezésre kerülhetnek nemzetközi és válogatott mérkőzések, méghozzá minden korosztályban.

Az építkezés utolsó, negyedik fázisában a többfunkciós parkolók és autóbuszmegállók épülnek meg a Gyurcsó utca környékén.

Az új tribünre (is) szóló szezonbérletek árusítása az elkövetkező napokban indul. Előtte az egyes Vip kategóriák árjegyzékeiről és az általuk kínált előnyökről is bővebben beszámolunk.

(forrás: fcdac.sk)

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL