Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

A jövő háza: hordozható, önfenntartó otthonokat épít egy szlovák cég

szia

A jövő háza: hordozható, önfenntartó otthonokat épít egy szlovák cég

Ultramodern szlovák találmány.. Te laknál bennük?

A szlovák Nice Architects iroda teljesen önfenntartó, környezetkímélő és hordozható otthont tervezett és épített meg. Az Ecocapsule nevű kis tojások kívülről nem tűnnek valami nagynak, de belépve az ajtón minden kényelemmel felszerelt kis lakásokat találni, amiknek úgy mellesleg alig van rezsije. Ja, és tulajdonképpen ott lakhatsz velük, ahol csak akarsz! 

Ecocapsule5

Az épület teljes energiafogyasztását megújuló energiából képes fedezni: egy kilenc kilowattórás elemet építenek bele, ami 750 wattos szélturbinától és nagy hatékonyságú napelempanelből kapja az energiát, az esővizet külön gyűjtik.

Ecocapsule4

A 4,5 méter hosszú és 2,4 méter széles kis otthonban van zuhanyzó, konyha, dolgozósarok, és persze ágy is, tehát egy-két embernek tökéletes. Egy trailerrel – vagy hajóval, vagy repülővel – oda lehet vinni, ahová csak szeretnéd, és ha valami ok miatt nem jutna elég energiához, egy elektromos autóról is feltölthető.

screen-shot-2015-05-27-at-8-47-25-am

A kapszula akkora érdeklődést keltett, hogy a cégnél már az előrendeléseket veszik fel, és 2016 első felében le is szállítják az első igazi kapszulákat. Az elemzők szerint ez lehet a jövő lakókocsija.

screen-shot-2015-05-27-at-8-47-43-am (1)

Tengerparti kilátás – a ház nyaralónak is tökéletes.

ecocapsule-interior

A praktikus belső a szállodák hangulatát idézi.

Forrás: Lemon.hu

Olvasás folytatása
Hírdetés - AD22

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL