Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

A kerékpárosok és görkorcsolyázók birtokba vették a megújult ligetfalui töltést

szia

A kerékpárosok és görkorcsolyázók birtokba vették a megújult ligetfalui töltést

Pozsony-Ligetfalu és Dunacsún között csaknem másfél kilométeres megújult árvízvédelmi töltésszakaszt adott ma (szeptember 10.) használatba Sólymos László környezetvédelmi miniszter. A töltést borító aszfaltszőnyeg cseréjét a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) szakemberei biztosították. A kiadások 140 ezer euróra rúgtak.

A ligetfalui árvízvédelmi töltés a bősi vízi erőmű építése idején készült el. Fő funkciója a Duna áradásaival szembeni védelem. Az évek során azonban a zöld tárcának is köszönhetően a nagyközönség már naponta sportolásra is használja. „Emberek ezreinek biztosít valamiféle menekülési utat a mindennapi problémákból, amivel az egészséges életmód kialakulásához is hozzásegít – bringások, korcsolyázók, futók és gyalogosok ennek az ékes bizonyítékai“ – mondta Sólymos László környezetvédelmi miniszter.

Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere elmondta: „Örülök, hogy egy újabb, a kormány 2017. decemberi kihelyezett ülésén megfogalmazott igényünk teljesül. Meggyőződésem, hogy az egészséges életmódba fektetett  pénz a legjobb befektetés. Örömmel tölt el, hogy biztonságosabbá és korszerűbbé vált a kerékpárút a töltésen.”

A felújítási munkálatok augusztus elején kezdődtek egy tavaly év végi kormányhatározat nyomán. Három szakaszban zajlott a munka. „A felújítás alatt nem merült fel semmi bonyodalom, ezért a vállalat időben használatba adhatja a felújított töltést a szabadidős  sportolóknak“ – mondta Dúcz József, az SVP pozsonyi telephelyének igazgatója.  Az aszfaltréteget 1466 méter hosszan cserélték ki, és köszönhetően a kedvező időjárásnak a tervezettnél korábban elkészült.

A kerékpáros közlekedés és –turizmus támogatása továbbra is szerepel a környezetvédelmi tárca tervei között. „Azzal a fontos feladattal bíztam meg a vízgazdálkodási vállalat munkatársait, hogy válasszanak ki olyan helyszíneket Szlovákiában, amelyek alkalmasak kerékpárutak kiépítésére. Elvégre egyszerűbb és olcsóbb a kerékpárút építése állami tulajdonban lévő telkeken, mint magánkézben lévőkön” – zárta a tárcavezető.

Olvasás folytatása
Hírdetés - AD22
Ezek is tetszhetnek...

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL