Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

A szelfibot már a múlté, itt van helyette a szelfidrón!

lookmag

A szelfibot már a múlté, itt van helyette a szelfidrón!

A szelfikkel, vagyis a kreatív önarcképekkel alapvetően nincs semmi baj, amíg túlzásba nem viszik őket – itt a mennyiségre és az extrém helyzetekre egyaránt gondolhatunk. A szelfik készítését több eszköz is segíti, ilyen például a sokak által kedvelt szelfibot, amit felelőtlen, mértéket nem ismerő használói miatt rengeteg helyről kitiltottak az utóbbi időszakban.

Most egy újabb segédeszköz érkezett, ami ára miatt közel sem lesz olyan népszerű, mint egy egyszerű szelfibot, viszont cserébe újszerű lehetőségeket kínál, hisz a levegőből fotózza tulajdonosát – ugyanis egy szelfidrónról van szó. A ROAM-e névre keresztelt apróság nagyjából akkora, mint egy 600 milliliteres palack – és az alakja is olyan, mint egy kulacsé – forgószárnyai pedig összecsukhatóak, így a mini drón könnyedén hordozható.

A ROAM-e repülési képességek tekintetében elég egyszerű: ha feldobjuk, forgószárnyai pörögni kezdenek, majd a drón megáll egy fix pozícióban, hogy tulajdonosát fotózhassa. A beépített kamera persze nem csak fotózásra alkalmas, hanem arcfelismerésre is – a szerkezet utóbbival követi tulajdonosa arcát. A ROAM-e vezérléséhez egy iOS és egy Android mobil operációs rendszert célzó ingyenes alkalmazás egyaránt elérhető. Az app segítségével beállítható az arcfelismerés-funkció, valamint az is megadható, hogy a drón milyen távolságból fotózzon. Ha ez megvan, és a drón már repül, akkor csak a kamerájába kell néznünk és el is készülhet a kívánt szelfi. Amennyiben a drón „szem elől téveszti” tulajdonosát, mindaddig egyhelyben „lebeg”, míg tulajdonosa újra vissza nem tér.

A fedélzeten elhelyezett egytengelyes kamera 5 megapixeles felbontással bír, de nem csak fotók, hanem akár videók készítésére is képes – az viszont nem derült ki, hogy ezt pontosan milyen felbontással teszi. Az biztos, hogy a kivehető akkumulátor kétórányi töltés hatására 20 percnyi repülési időt biztosít az eszköz számára.

A ROAM-e a maga 349 dolláros árával igazi rétegtermék lesz, azaz csak kevesen engedhetik majd meg maguknak, hogy ilyen eszközzel „szelfizzenek”.

Forrás: ipon.hu

Olvasás folytatása
Hírdetés - AD22
Ezek is tetszhetnek...

Még több lookmag

Felkapott mostanában

FEL