Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Gólyaszerelem: Ez a gólya 15 éve mindig visszatér sérült párjához

lookmag

Gólyaszerelem: Ez a gólya 15 éve mindig visszatér sérült párjához

Augusztus vége van, a gólyavonulás ideje. Lassan Horvátország leghíresebb gólyája, Klepatan is útra kel, hogy Dél-Afrikában vészelje át a telet. Azonban a 13 ezer kilométer távolság és a hosszú távollét sem elegendő ahhoz, hogy elfelejtse párját: minden tavasszal, óramű pontossággal visszatér szerelméhez, a sérült Malenához.

Több mint egy évtizede, óraműpontossággal érkezik haza párjához Klepetan, a hűséges gólya. A hím minden évben egyedül repül el Horvátországból Afrikába, mivel társa, Malena nem képes megtenni a hosszú utat sérült szárnya miatt. A tojót húsz éve ugyanis annyira megsebesítette egy vadász, hogy szinte egyáltalán nem tud repülni, a hosszú vándorutat pedig képtelen lenne megtenni. A sérült gólyára egy út szélén talált rá a Brodski Varoš falujában élő Stjepan Vokić. A korábban iskolai karbantartóként dolgozó férfi hazavitte magával Malenát és a folytonos gondoskodásának köszönhetően megmentette a gólya életét.

Malena és Klepetan elválaszthatatlan párt alkotnak, az évek alatt sok fiókát neveltek fel együtt. A híressé vált gólyapár minden tavasszal nagy lelkesedéssel üdvözli egymást, miután Klepetan hazatér hosszú útjáról. Hogy milyen erős a kapcsolat Malena és Klepetan között, azt az is bizonyítja, hogy bár már több hím megpróbált leszállni Malenához a fészekre, de ő mindig ellentmondást nem tűrően elzavart őket. Malena sem csalódott társában az elmúlt 15 évben egyszer sem, hiszen Klepetan óraműpontossággal érkezik haza hozzá márciusban.

Míg Klepetan Dél-Afrikában tölti a telet, addig Malena a megmentője, Stjepan Vokić házában tartózkodik a hideg hónapokban. A férfi családtagként kezeli a gólyákat, mindig finom falatokkal kedveskedik nekik és még a fészkük csinosítgatásában is segít nekik.

Forrás: Érdekes világ, Bored Panda

11

Klepatan minden évben 13 ezer kilométert tesz meg, de sosem felejti el párját

085-2

Mindig kitörő örömmel fogadják egymást

3

Lehet, hogy létezik gólyaszerelem?

4

A sérült gólyára egy út szélén talált rá a Brodski Varoš falujában élő Stjepan Vokić.

5

A gólyapár már számos tollas fiókát nevelt fel együtt

6 7 8 22 unnamed (2)

Még több lookmag

Felkapott mostanában

FEL