Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Hatalmas sikert arat az Ifjú Szívek Avignonban

szia

Hatalmas sikert arat az Ifjú Szívek Avignonban

Lenyűgözték a neves fesztivál közönségét

A pozsonyi Ifjú Szívek Táncszínház egyedüliként jutott ki Magyarországról és Szlovákiából az Avignoni Fesztiválra, és már ötször adták elő a Finetuning című darabjukat.

A következő 18 este 22:15-től lépnek fel az avignoni Espace Alya színházban. A francia és a nemzetközi közönség eddig minden este álló vastapssal díjazta őket a közönség.

A Finetuning lényege a zene megjelenítése a táncban. A koncertkoreográfia egy új színpadi műfaj, amelyben a tánc, a mozdulat zenei formanyelvvel ötvözött képi megjelenítésében bontakozik ki. A színpadon a táncosok és egy klasszikus vonósnégyes érdekes szimbiózisa jelenik meg.

Hégli Dusan rendező azt mondta az első négy előadás után, hogy nagyon pozitív visszajelzéseket kapnak. A francia közönség minden eddigi előadáson ujjongott, és ez neki nagy megtiszteltetés.

Az Avignoni Fesztivál az egyik legrangosabb esemény a szakmában, több mint félmillió színházlátogató, majdnem négyezer akkreditált színházigazgató, kritikus és szakember fordul meg és válogat előadásokat Európa és a világ legnagyobb presztízsű színházaiba.

Olvasás folytatása
Hírdetés - AD22
Ezek is tetszhetnek...

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL