Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Tudod, hogy mennyi kockacukrot tömsz magadba a kedvenc csokiddal?

szia

Tudod, hogy mennyi kockacukrot tömsz magadba a kedvenc csokiddal?

Egy szlovák blogger lerántja a leplet

Egy szlovák blogíró, Lenka Sameková a Gazduj.sk honlapján összeszámolta, mennyi kockacukrot tömünk magunkba a kedvenc szlovákiai csokoládé- illetve nápolyi szeleteinkkel. Fényképei segítségével egészen pontosan szemlélteti a dolgot. Az eredmény olykor egészen meglepő – például ki hitte volna, hogy a szója szeletben (Sójové rezy) ennyi cukor van?

A képeket az alapján tettük sorrendbe, hogy 100 grammra számolva melyik nyalánkság a tartalmazza a legkevesebb cukrot.

Azonban egy szelet finomság általában nem 100 gramm, többnyire ettől kisebb kiszerelésben kaphatók. A képek alatti kockacukrok száma azt mutatja, a teljes csoki- vagy keksz szelet megevésével mennyi fölösleges szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe. Például egy Margot egyszerre való elfogyasztása valóságos bűntény.

Nézzük tehát a sorrendet: 

16. BeBe Jó reggelt szelet – 28g cukor/ 100g

(A legkevesebb cukortartalma a “BeBe Jó reggelt”-nek van. Ugyanakkor 50 grammos kiszerelésben kapható, és a teljes szelet elfogyasztásával több kockacukrot eszünk meg, mint például a keserű csokis Fidorkával.)

BeBe Jó reggelt szelet - 28g cukor/ 100g

15. Horalky – 33g cukor / 100g

(Jó hír, hogy a közkedvelt “Horalky” egészen jó értéket ért el. 50 grammos kiszerelésben kapható. A teljes szelet elfogyasztásával négy kockacukort eszünk meg. )

horalky
14. Lina – 33g cukor / 100g

(A “Horalky” testvérei, a “Lina”, a “Mila” és a “Mata” már veszélyesebb eledel. A Lina 60 grammos kiszerelésben kapható. A teljes szelet elfogyasztásával öt db. kockacukort eszünk meg.)

lina
13. Mila – 34g cukor / 100g

(50 grammos kiszerelésben kapható. A teljes szelet elfogyasztásával négy és fél kockacukort eszünk meg.)

mila
12. Mäta – 35g cukor / 100g

(50 grammos kiszerelésben kapható. A teljes szelet elfogyasztásával négy és fél kockacukort eszünk meg.)

mata
11. Fidorka keserű csokis – 37g cukor / 100g

(Úgy tűnik, bár a “Fidorka” cukortartalma nem csekély, kisebb kiszerelése miatt ezzel járunk a legjobban. Szóval, ha a délutáni kávénkhoz kéne egy kis édesség, majdnem nyugodtan választhatjuk keserű csokis verziót. Hiszen 30 grammos kiszerelésben kapható, és “csupán” két és fél kockacukort eszünk meg általa.)

fidorka
10. Kávenky – 39g cukor / 100g

(Most már tudjuk, hogy ezt se fogjuk egyszerre megenni 🙂 Már ha kibírjuk. 50 grammos kiszerelésben kapható. A teljes szelet elfogyasztásával öt kockacukort eszünk meg.)

kavenky
9. Miňonky – 41,5g cukor / 100g

(A “Minonky”-t is inkább osztogassuk el a munkatársaink, osztálytársaink között: 50 grammos kiszerelésével öt kockacukort eszünk meg.)

minonky
8. Sójové rezy – 49,1g cukor / 100g

(A nagy meglepetés: az elvileg egészséges szelet jócskán tartalmaz cukrot. Szóval ne fogyókúrázzunk vele. 50 grammos kiszerelésben kapható. A teljes szelet elfogyasztásával hat kockacukort eszünk meg.)

sojove-rezy
7. 3bit – 49,5g cukor / 100g

(Most már jönnek a csokiszeletek. Innentől már nincsenek akkora meglepetések. Annyira… Figyeljünk a grammokra is, ne csak a cukrok számára! A 3bit 46 grammos kiszerelésben kapható. A teljes szelet elfogyasztásával öt és fél kockacukort eszünk meg.)

3bit
6. Koko – 50,7g cukor / 100g

(35 grammos kiszerelésben kapható. A teljes szelet elfogyasztásával négy és fél kockacukort eszünk meg.)

koko
5. Deva – 52g cukor / 100g

(35 grammos kiszerelésben kapható. A teljes szelet elfogyasztásával négy és fél kockacukort eszünk meg.)

deva
4. Margot – 52,5g cukor / 100g

(Szinte hihetetlen, de egy “Margot” elfogyasztásával 13! darab kockacukort eszünk meg! Azonban ne legyünk igazságtalanok. Ez a legnagyobb szelet csokoládé, súlya két-háromszorosa a többiekének: ez az egyetlen, ami 100 grammos kiszerelésben kapható. )

margot
3. Kofila – 55,5g cukor / 100g

(35 grammos kiszerelésben kapható. A teljes szelet elfogyasztásával öt kockacukort eszünk meg.)

kofila
2. Rumba – 57,5g cukor / 100g

(32 grammos kiszerelésben kapható. A teljes szelet elfogyasztásával négy és fél kockacukort eszünk meg.)

rumba
1.Banány – 58,1g cukor / 100g

(És a nyertes: a legmagasabb cukortartalma a “Banány” nevű csokinak van.  45 grammos kiszerelésben kapható, a teljes szelet megevésével hét! darab kockacukort eszünk meg. Azaz, ha olyan súlyos lenne, mint a Margot, akkor nagyjából 15 darab kockacukrot ennénk meg általa!)

banany

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL