Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Mire ügyelj, mielőtt egy fesztiválra megindulsz?

szia

Mire ügyelj, mielőtt egy fesztiválra megindulsz?

Ha fesztiválszezon, akkor jótanácsok is járnak mellé.

Szerezz a bejárathoz közel szállást! Ugyan taxik, fesztiválbuszok és sűrűn közlekedő vonatok állnak rendelkezésedre 0-24-ben, de mégiscsak praktikusabb a bejárathoz közeli alvóhelyet találni – persze nem 1 milláért, ami közvetlenül a bejáratnál van! Ha időben cselekszel, lehet találni ár-érték arányban tűrhetőt is. Jelige, ki korán kel…

Ugyanez érvényes a bérletre is! Ha időben döntesz, 2/3-os áron juthatsz hozzá az egy hetes őrülethez. Persze vehetsz napi jegyet is, az utolsó pillanatban – gyakran alulliticált áron, hiszen sokaknak közbejön valami, – aztán majd veszel hozzá még egyet, meg még egyet…

Ha van kinézve előadó, az indulást minimum fél órával korábbra lődd be! Akkor is ha közel a bejárat – sose tudhatod, mikor indul meg ténylegesen a társaság és mekkora tömegen kell átverekedned magad a bejutáshoz, és számolj egy kör pisivel vagy felessel is.

Ha igazán fanatikus vagy, ne add fel! Lehet, hogy olykor egy előre meghirdetett közönságtalálkozó nem jön össze, ám a szett után a színpad oldalánál még bármi megtörténhet…

És erre családos példák is vannak… Egyesek bármire képesek, hogy szülőként se maradjanak ki a buliból, így azoknak, akik gyerekestül csillapítják fesztiválvágyukat, az apró fülhallgató mindenképpen ajánlott!

photo: Bodorkós Máté

Nem érdemes előre állni! Mindig lesznek tolakodók, vagy olyanok, akiket abszolút nem érdekel, hogy a nyakban lógó embertől nem látsz, vagy csak tartasz tőle, hogy rád esik egy ilyen kettes, olykor hármas oszlop.

photo: Bodorkós Máté

A bejutás reméljük az ideihez hasonló marad! Személyit ugyanis még a karszalag beváltásakor sem kérnek (ha staffos, ha nem), így a belépés is jóval gyorsabban zajlik. S mivel nem ellenőrzik minden alkalommal a személyazonosságot, sorba sem kell állni soha, reggel este, napfényben, esőben, hétköznap, hétvégén, bármikor két perc alatt be lehet jutni.

A vízre felállított Balaton Sound feliratnál éjjel-nappal mindig mindenkit megtalálsz! Kiváló fényképezkedési lehetőség és a klasszikus meeting point is valamelyik betűhöz mérten tevődik.

Készülj túlélő-felszereléssel! És ebbe nem csak az alkoholos nedük, vagy az energiaitalok és a kávé tartozik bele… Végy magadhoz a zacskós cuccokon túl konzerves paradicsomszószt és húsgombócot, esetleg félkész chillis babot, melyet csak fel kell melegíteni és máris isteni finom étket kapsz. Ha megszikkadt a kenyér, de épp akad nálad 30 tojás, fincsi bundás kenyér készülhet az egész bandának, pár darab zöldségből pedig kiváló macskajajra való dörgicsei csibelevest rittyenthetsz. De ha a mamával süttetsz krumplis pogit, az is kelendő sör/bor/pálinkakorcsolya lesz. És persze legyen nálad szemöldökcsipesz – ami a kavicsok papucsból való kipiszkálására is használható, legalább egy felfújható medence, ha a Balaton nem elég nagy, vagy egy kis csendre vágysz a szállás lágy ölében… mivel a fesztivál területén megállás nélkül csattognak a chillesebb és veretősebb ütemek.

Használd a re-poharadat! Nem véletlenül találták ki, jobban is jársz, a környezetet is véded és még stabil emléked is lesz a kiruccanásról.

Estére vigyél magaddal egy leggingset és/vagy felsőt, de az esőkabátot se hagyd otthon! Nincs ugyanis az a tömeg, ami elnyomná a hajnali hűvös levegőt – a vízparti klíma pedig csak fokozza mindezt.

Photo: László Mudra

Ha nagyon poros a hangulat, hasznos lehet egy arcmaszk! Vagy egy kis zuhé, de mivel az időjárás nem kívánságműsor, a felvert homok esetenként még másnap is szivárog az orrlyukadból.

Ne egyél a fesztivál területén olyan kaját, amely romlandó! Semmi sajtos vagy tojásos, de ha lehet a kész tésztákat és húsokat is kerüld. Csak az a tuti, amit helyben sütnek ki előtted, a nagy vajlingban egész nap kint aszalódó tésztafélék nem épp gyomorkímélőek… letesztelve! Egy hotdog, vagy olasz lepény bármikor jöhet, még a gyros sem vészes, már ha nem félig töltik meg a pitát anyaggal. Ha pedig pénztárcakímélőt keresel, vagy fogytán a túlélőszett, pár perc sétával arrébb a fesztiváltól már lényegesen finomabb, olcsóbb és frissebb kaját találhatsz.

Mit tegyél ha molesztálnak? Ha „véletlenül” a kezed, lábad, hátsód, vállad érintgetik kéretlenül vadidegenek, nyugodtan szólj a legközelebbi biztonsági őrnek, aki gondoskodik az egyén további időtöltéséről.

Extrémitásra fel! Ha a büdzsé és a vér a pucádban engedi, vesd le magad a bungee jumpingról, lövesd ki magad a katapultból, hasítsd át a levegőt drótkötélpályán, vagy vesd bele magad a hullámokba színes felfújható állatpark, esetleg a partihajón szórakozó tömeg közé.

Ha mindezen pontokat betartod, az élmény garantált, az emlékek sziporkázóak lesznek, és alig várod majd, hogy novemberben megkezdődjön az Early Bird jegyek árusítása… Egy évben csak 5 nap, ráadásul messzire sem kell menni… Soundra fel, ha csak egyszer is!

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL