Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Nézze meg, milyen lesz belülről a hipergyors Budapest–Bécs–Pozsony-vákuumvasút

szia

Nézze meg, milyen lesz belülről a hipergyors Budapest–Bécs–Pozsony-vákuumvasút

Nemcsak kívülről lesz futurisztikus látvány, az itthon megszokott vonatviszonyok után belülről is hasonló érzést kelt az emberben a vákuumvasút. Képek és videó is van már a tervről.

Néhány hónappal ezelőtt robbant a hír, hogy a világ legfejlettebb tömegközlekedési eszköze épülhet meg néhány éven belül Közép-Európában. A vákuumvasút Budapest–Bécs–Pozsony-útvonalon közlekedne, az utat pedig alig 10 perc alatt tenné meg a szerelvény. Az utasok szempontjából az egyik legfontosabb kérdés azonban az, milyen körülmények között kell majd utazni. A legtöbben ugyanis nem szívesen szállnának be egy sötét csőbe, amiből nem lehet kilátni. A jelek szerint nem kell emiatt aggódniuk.

A The Verge beszámolója szerint a technológiát fejlesztő Hyperloop Transport Technologies (HTT) a napokban egy Bécsben tartott konferencián vetítette le azt a videót, amin az utastér belseje látható. Az ablakokat kijelzőkkel helyettesítik, amin vagy a videóra vett, elhaladó tájat, vagy annak szimulációját lehet majd látni. Emellett olyan információkat olvashatunk le róla, mint az utazási sebesség, az időjárás vagy az útvonal. Ennek érdekében a HTT már felvette a kapcsolatot a müncheni Re’Flekt nevű céggel, amely segíthet kidolgozni a technológiát.

Néhány kép is előkerült, ezeken másféle elrendezés látható, gondolunk itt például az ablakokra.

image image (3) image (2) image (1)

Az utazás azonban nemcsak emiatt lenne kényelmes, a tervek szerint ugyanis valódi bőrülések várnák majd az utasokat, a fejtámlákba pedig egy-egy kijelzőt szerelnének. Persze ha egy Budapest–Pozsony út valóban 10 perces lesz, túl sok mindent nem lehet majd rajta látni, legfeljebb egy-két részt a Tom és Jerryből. Márpedig a vákuumvasút valóban hihetetlen sebességgel száguldana,ezt bebizonyították a nemrég elvégzett teszten is.

Forrás: hvg.hu

Olvasás folytatása
Hírdetés - AD22
Ezek is tetszhetnek...

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL