Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Ők az idei Harmónia-díj jelöltjei

Fotó: Harmónia - Szlovákiai Magyar Zenei Díj facebook oldal

szia

Ők az idei Harmónia-díj jelöltjei

2017. november 18-án, az érsekújvári művelődési házban rendezik meg 18 órától a 6. Harmónia díjátadó gálát, melyen 7 kategória egy-egy képviselőjét jutalmazzák majd – írja az atempo.sk zenei portál.

Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj versenyére október 10-éig küldhették be nevezéseiket magánszemélyek, nonprofit és kulturális szervezetek. A zsűri a beérkezett nevezésekből választott ki kategóriánként őt jelöltet, akik izgatottan várhatják a november 18-ai átadót.

A Harmónia Kuratórium az idei évben 7 kategóriában oszt ki díjakat. A Harmónia életműdíj győztese mellett az alábbi kategóriák jelöltjei közül kerülnek majd ki a végső nyertesek:

Az év fiatal énekese vagy hangszeres muzsikusa (15-től 25 éves korig)

Az év hagyományőrző népzenésze vagy népi zenekara

Az év komolyzenei szólistája, kórusa vagy zenekara

Az év szólistája, zenekara vagy csoportja megzenésített vers, világzene, musical vagy dzsessz műfajban

  • Aranymetszés
  • Borostyán
  • Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László nótaénekesek
  • Takács Bálint (dobos)
  • Takács Krisztina (énekes)

Az év könnyűzenei együttese

Az év dala (2015–2017)

  • Arizóna – Pillangó

 

  • Emmer Péter – Végtelen út

 

  • História – Daisy

 

  • História – Van, ami úgy jó, ahogy van
  • Mészáros Tamás – Minden most indult el

 

A zsűri székeiben helyet foglal Bárdos Ágnes (előadóművész, a Szlovák Televízió Magyar Adásának munkatársa), Buják Andor (zeneszerző, zenész, a Ghymes alapítója és a Régimese tagja), Csehi Ágota (zongoraművész, a nyitrai Konstantín Egyetem Zenei Tanszékének docense), Dóka Zsuzsa (előadóművész, nótaénekesnő), Horkay Tamás (zenetörténész, zenekritikus, középiskolai tanár, művelődésszervező, zongoraművész), Németh Imre (zeneszerző, zenész, zenepedagógus, a somorjai Németh-Šamorínsky István Művészeti Alapiskola tanára), Rozsonits Tamás (Öröm a Zene Díjas zenei szakíró, újságíró, zenész), Szalay Szilvia (Zenepedagógus, a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társaságának elnöke) és Zsákovics László (zenész, zenetanár, zeneszerző, előadóművész) is.

Az idei díjátadóra ingyenes belépőkártya igényelhető a 0905723602-es telefonszámon, vagy a dobosi@dortun.sk e-mail címen, amíg a készlet tart. (A belépés tehát díjtalan, de belépőkártya felmutatása kötelező.)

A Harmónia-díjak ünnepélyes átadására először a Komáromi Jókai Színházban került sor 2012. február 25-én, másodízben 2013. február 23-án a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központban, harmadszor 2014. március 1-jén a kassai Thália színházban, negyedik alkalommal a somorjai Városi Művelődési Központban 2015. október 24-én, 2016-ban pedig Nagykaposon a Bosák Centrum – Energosun épületében november 19-én.

(forrás: atempo.sk)

Olvasás folytatása
Hírdetés - AD22

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL