Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

10 perc dicsérettel kezdi a napot egy floridai tanár

lookmag

10 perc dicsérettel kezdi a napot egy floridai tanár

A hiányosságok keresgélése helyett a jó tulajdonságok, erősségek hangsúlyozására van szükség

A személyiség pozitív fejlődése érdekében nem a hiányosságokat kell kiemelni, hanem a gyermek jó tulajdonságait, erősségeit kell hangsúlyozni. 

Ezt teszi Chris Ulmer is, aki a Florida állambeli Jacksonvillben, a Mainspring Academy elnevezésű intézményben tanít. Ebbe az intézménybe sajátos nevelési igényű (például súlyos tanulási, figyelemzavarral küzdő) gyermekek járnak.

Chris órája minden nap úgy kezdődik, ahogy a lenti videón is látható: a diákok a tanár elé járulnak, aki mindenkit egyesével megdícsér. A szemébe mondja a gyermeknek, mennyire jó képességű, milyen vicces, milyen jól teljesít valamelyik tantárgyból (vagy akár valamelyik sportágban).

Amióta Chris bevezette ezt a sajátos módszert, a gyerekek önbizalma és önértékelése az egekbe szökött. Úgy gondolja, hogy a hiányosságok keresgélése helyett a jó tulajdonságok, erősségek hangsúlyozására van szükség. Ahelyett, hogy békéről, szeretetről, harmóniáról magyarázna, békét, szeretetet, harmóniát sugároz. És ez átragad a diákokra is.

Chris szerint mivel ezek az évek meghatározzák majd a gyerekek további életét, nagyon fontos, hogy ne kiégett tanáruk legyen, mert akkor talán a világra is úgy tekintenek majd, mint egy unalmas helyre.

Amióta Chris bevezette ezt a szokást, azt vette észre, hogy a diákok is elkezdték dicsérni egymást. Nincsenek komolyabb konfliktusok, mindenki csapatjátékosként viselkedik.

Ő is úgy véli, hogy a gyűlölet csak megtanulható, a szeretet viszont az ember természetéből fakad.

Forrás:

https://www.youtube.com/watch?v=5ZXNqraH2Og

Olvasás folytatása
Hírdetés - AD22
Ezek is tetszhetnek...

Még több lookmag

Felkapott mostanában

FEL