Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

A Felszállott a páva döntőjében a somorjai Csali

szia

A Felszállott a páva döntőjében a somorjai Csali

Szurkolj Te is péntek este 19:30-tól a felvidéki gyerekeknek!

Bejutott az MTVA népszerű televíziós tehetségkutatójának döntőjébe a somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes. A Felszállott a páva nevű, kárpát-medencei népzenei- és néptáncverseny döntőjét december 16-án, péntek este 19:30 órától sugározza a Duna televízió. Érdemes szurkolni – és sms-t küldeni – a somorjai gyermekeknek!

A 2012-től évente sugárzott Felszállott a pávába felvidéki csoport nemhogy a döntőbe, de még a középdöntőbe se jutott el. A mezőny most is rendkívül erős. Például a jászberényi tánccsoport számára a tánc a tanterv részét képezi, ezzel szemben a somorjai gyermekek csak kedvtelésből próbálnak.

Jelenleg természetesen naponta több órát gyakorolnak. “Óriási dolog, hogy felvidékiként az anyaországban szerepelhetünk, mert így nemcsak minket, de a felvidéki táncokat is megnézheti a magyarországi közönség” – mondta Madocsai Imre, a Csali csoportvezetője.

A döntőre pörgős és látványos, Vág-Garamközi táncokkal készülnek, Kéménd, Tardoskedd és Martos környékéről. A gyermekek a gyönyörű martosi népviseletben fognak fellépni.

Péntek este tehát ne felejtsünk el sms-t küldeni a Csali Gyermek Néptáncegyüttesre! Információk az alábbi képen:

csali2

Forrás: Somorja.sk

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL