Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Így néz ki az új 20 euró

szia

Így néz ki az új 20 euró

Mától (november 25.) kerül forgalomba az új bankjegy

Az új 20 eurós bankjegy megőrizte elődje külalakjának legtöbb jegyét: nagyságát, színét és motívumvilágát is. A változás az új és továbbfejlesztett biztonsági elemeket érinti. Az új, Európé-sorozatból az 5 euróst 2013-ban, a 10 euróst tavaly vezették be, amit mától az új 20 eurós bankjegy követ.

ujszo_14484394694696_34

Közülük a leginkább szembetűnő az Europé arcát ábrázoló hologram, amely a bankjegy jobb oldalán végigfutó, ezüstszínű csíkon található, a legfölső ablakban. Ugyanez a motívum jelenik meg az új bankjegy vízjelében is.

Az új 20 eurósból eddig 4,3 milliárd darabot nyomtattak. Ezek váltják majd az összes forgalomban lévő – összesen mintegy 1100 milliárd euró névértékű – euró bankjegy közel 23 százalékát kitevő régi húsz eurósokat.

A 2015. november 25-én forgalomba hozott új 20 eurós folyamatosan váltja majd fel a régi bankjegyeket úgy, hogy közben a régi sorozat még raktáron lévő készleteit is forgalomba hozzák.

A 20 eurós az egyik leggyakrabban használt bankjegy: az ATM automatákon keresztül széles körben terjesztik, elárusító automatákban és jegyautomatákban is lehet fizetni vele, és a kiskereskedők is gyakran megvizsgálják valódiságát a pénztárnál.

privátbankár, újszó

Olvasás folytatása
Hírdetés - AD22

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL