Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Nem csak VOLT, van és lesz is!

szia

Nem csak VOLT, van és lesz is!

Ha fesztiválozásra adod a fejed, érdemes már az utazás terén is a tömeg hullámait meglovagolni: válts vonatjegyet, akkor is, ha helyjegyet nem adnak hozzá, hiszen nem leszel egyedül, aki a soproni járaton, soproni helyett fröccsöt szürcsölgetve már állóhelyzetben zötyögve megkezdi a hangolódást.

Az állomáson leszállva válaszd a fesztiválbusz járatait: a taxi nem olcsó és nem is poén, a busz viszont annál inkább az. Szó szerint! Lehetsz akár Te magad a poén forrása, vagy csendes és kevésbé csendes elszenvedője is a viccelődésnek, a jókedv garantált, a fesztivál gőzfelhője ugyanis mámorítóan hat a túlzsúfolt buszon – ám utóbbi kellemetlenségért kárpótolnak az itt köttetett párperces, vagy akár egész estés fesztiválbarátságok.

Ha megérkeztél és még világos van, érdemes a VOLT feliratok és panelek minden fajtájánál és formájánál elkészíteni mindazt a vállalható fotómennyiséget, amellyel bizonyíthatod ittléted – hiszen amit nem osztasz meg a nagyvilággal, az meg sem történt!

Átlépve a küszöböt pedig lekocogva a domboldalon valódi fesztiválfalu tárul a szemed elé: lampionokkal, melyek éjszaka nyernek igazán varázslatos szerepet, ételes standokkal, míg a szem ellát, s míg az ízlelőbimbók érzékelési skálája terjed, miközben Anna and the Barbies már zúzza a színpadon, sminkkel keveredő verejték ellenére combközépig érő csizmában, hiszen a rock and roll a 30+ fok ellenére sem állhat meg! Állj be a tömegbe és kezdj el élni, hogy legyen mit mesélni…

Ha egy kis chillre vágysz, délután még találsz helyet a raklapfotelek, vagy a hullámos padok egyikében – ki tudja, talán épp honföldiek mellé huppansz le és máris van kapcsolódási pont. Ha viszont piknik hangulatot idéznél elő, csak huppanj le a fűbe, hallgasd Majka Partykarantén-ját vagy Mindenki táncol-ját és a ritmikus mozgást kezd el már ülőhelyzetben – eleget fogsz még állni, ha jön a főattrakció. Ekkor elkészülhetnek az első videóbejelentkezések is, amikor még kevésbé nagy hangzavarban live-ban helyzetjelenthetsz hangulatról, érzésekről, történésekről, hiszen attól, hogy valaki nincs ott veled, még megérdemli, hogy virtuálisan szervírozd neki a feelinget, hátha jövőre ő is hozzácsapódik a brigádhoz.

Pörög az óriáskerék, repül a katapult, rázódnak a koktélok, lakomázódnak a kaják, dobognak az ütemek… Lassacskán esteledik, nincs más hátra, mint előre – vagyis mégis hátra, hiszen jön a Black Eyed Pease, melyre egy generáció nőtt fel. Ezidőtájt már érdemes talpra állni, a tömegben előrébb keveredni és szinte már-már testközelből Pumped-olni, Don’t stop the party-zni, és üvölteni, hogy Let’s get is started! Fergie ugyan hozzátartozik a nosztalgiához, ám az új énekesnő is bőven megállja a helyét: mind hangilag, mind energiaszintet tartva, így a buli olyan erővel hasít át a tomboló tömegen, hogy még Robin Schulz alatt is érzed a feltöltődést. Hiszen a fekete csapatot követő DJ sem csinál kevésbé ütős bulit… Forognak a populáris számok, többször megemlékezünk Aviciiről is és summa summarum tényleg úgy vagy vele, hogy ez a buli tényleg Unforgettable. Főleg, amikor Putyin, Trump és Merkel jönnek veled szembe – és nem, nem káprázik a szemed, vannak olyan elvetemültek, akik eme fővezéreknek öltöznek be egy nem farsangi bulira.

Ha közeledik az éjfél, sajnos jön vele a hideg is. Az egynapos kiruccanás jelleget tekintve pedig ez nem jelent mást, mint hogy továbbra is a tömeget kell keresned, akár drum’n’bass, akár latin party, és a szabad ég csillagtengere alatt elhelyezett baldachinos ágyak lágy öle helyett inkább tánccal hevíteni „elfagyott” tested… Egészen addig, míg be nem gördül az első fesztiváljárat, mely kivisz az első hajnali vonatra és így az első hullámban térhetsz nyugovóra, a saját ágyadban, otthon.

Álmaidban pedig újra és újra átéled majd ezt a napot, míg el nem telik egy év és nem kezdődik az egész elölről – csak más köntösben, bizonyára más előadókkal, talán másik társasággal is, és valószínűleg egynél több napon át!

Fotó: Koncz Márton – Rockstar Photographers, László Mudra http://www.mudralaszlo.hu – Rockstar Photographer

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL