Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Színes Szlovákia: előadás, slam poetry és zene a sokszínűség jegyében

szia

Színes Szlovákia: előadás, slam poetry és zene a sokszínűség jegyében

A Minorma Polgári Társulás idén új köntösben rendezi meg a “Színes Szlovákia / Pestré Slovensko – Kisebbségek napja / Deň menšín” elnevezésű kétnyelvű eseményt Pozsonyban, 2018. január 13-án. Arra a kulturális, etnikai és nemzetiségi sokszínűségre szeretne rámutatni, amely körülvesz bennünket, és gazdagítja környezetünket. Az esemény himnuszául szolgáló szám, mely a Nem kell címet viseli a napokban jött ki, alább pedig meg is tekinthető. 

A január 13-ai (szombat) rendezvényt a kreativitás és a tolerancia jegyében szerveződött. Az est folyamán, a FUGA klubban (SNP tér 24.) megtekinthetők a Pestrá Fotosúťaž / Színes Fotópályázatra beérkezett legjobb pályaművek. A beérkezett alkotásokból Martin Kápostáš és Somogyi Tibor hazai fotósok, valamint magyarországi kollégájuk, Balogh Zoltán választja ki azt a hármat, melyek beküldői jutalomban részesülnek.

A Kisebbségek napja programja Hunčík Péter pszichiáter, író interaktív előadásával kezdődik. Utána a szlovákiai magyar, szlovákiai szlovák, magyarországi és csehországi slam poetry képviselői ragadják magukhoz a mikrofont: Dékány Niki, Horváth Kristóf „Színész Bob”, Pion István, Tomáš Straka és Pavel Oškrkaný szövegelnek majd, szintén a sokszínűség jegyében.

Két ifjú pozsonyi színésznövendék, Melecsky Kristóf és Hostomský Fanni „FuK” formációja zárja az estet versekkel, gitárral, énekkel, rappel és spoken worddel. Utánuk a drum and bass híres csallóközi és pozsonyi képviselői veszik át a terepet: GYSTORE & SOLDIERR & MSTLSS zenéjét hallgathatjuk.

Az eseményhez a közelmúltban pedig egy himnusz is készült:

Az est kétnyelvű. A belépés INGYENES, a szervezők  mindenkit izgatottan várnak!

PROGRAM:

16:30 – 18:30: Interaktív előadás/beszélgetés Hunčík Péterrel

19:00 – 21:00: Színes Slam három ország előadóival

21:30 – 22:30: FuK (Melecsky Kristóf és Hostomský Fanni)

23:00 – Drum&Bass after hours with GYSTORE b2b & MSTLSS & SOLDIERR

Helyszín: FUGA, SNP tér 24 (a Manderla alatt), Pozsony

Az esemény a Facebook-on is megtalálható.

 

Olvasás folytatása
Hírdetés - AD22
Ezek is tetszhetnek...

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL