Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Szlovákiai fenyőfa díszíti idén Brüsszel főterét

szia

Szlovákiai fenyőfa díszíti idén Brüsszel főterét

35 éves, 22 méter magas jegenyefenyőt Nagyszombat mellől szállítják az EU központjába

Szlovák fenyőfa lesz a dísze Brüsszel főterének idén karácsonykor. Nem mintha Belgiumban nem teremne elég fenyőfa – egyszerűen csak arról van szó, hogy mivel éppen Szlovákia tölti be az unió soros elnöki posztját, gesztusként egy fát ajándékoz Brüsszelnek.

Ma reggel (november 14.) már ki is vágták a Nagyszombat melletti Felsődióson (Horné Orešany) azt a 22 méter magas jegenyefenyőt, amelyet a szlovák állami erdőgazdaság választott ki. A fa 35 esztendős, és egy magánbirtokon állt. Egyébként is el kellett távolítani, mert fennállt a veszélye, hogy rádől egy közelében álló épületre.

A fa több mint 1200 kilométert utazik, hogy díszévé válhasson a brüsszeli Grand Place-nak. November 25-én állítják fel, és az év végéig ez lesz majd a karácsonyi vásár központi dísze.

Forrás: Új Szó, TASR, Fotó: TASR

Vianoèný stromèek na bruselskom námestí Grand Place bude zo Slovenska. Stane sa tak na pripomenutie slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Vianoèný strom – jed¾a srienistá - pochádza z Horných Orešian pri Trnave. Na snímke príprava vianoèného stromèeka z Horných Orešian na presun do Bruselu. FOTO TASR - LukᚠGrinaj , Horné Orešany , 14. november 2016

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL