Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Jackie Chan végre tiszteletbeli Oscar-díjat kap ennyi éves csonttörések után

lookmag

Jackie Chan végre tiszteletbeli Oscar-díjat kap ennyi éves csonttörések után

A filmakadémia bejelentette, hogy három másik filmes mellett a hongkongi származású színészt is életműdíjjal tüntetik ki.

A tiszteletbeli Oscar-díjjal a kiemelkedő munkásságú filmes alkotók életművét ismeri el az amerikai filmakadémia. A kitüntetést november 12-én nyújtják át Hollywoodban a díjazottaknak az amerikai filmakadémia 8. Kormányzói Díjátadó ceremóniáján.

Jackie Chan nyolcévesen debütált a filmvásznon. Gyermekkorában a pekingi operában képezték, majd sikeres nemzetközi filmes karriert futott be. Szülőhelyén, Hongkongban több mint 30 harcművészeti filmben szerepelt, ezek egy részét forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként is jegyezte. Elképesztő tornamutatványaival, izgalmas kaszkadőrjeleneteivel, határtalan karizmájával világszerte lebilincselte a közönséget. Nagy sikert aratott a Balhé Bronxban című akciófilmmel, a Csúcsformában sorozattal, a 80 nap alatt a Föld körül című kalandfilmmel vagy A karate kölyök-kel. Legutóbb a Skiptrace című akcióvígjátékát mutatták be Kínában.

Forrás: INTERNET

Olvasás folytatása
Hírdetés - AD22
Ezek is tetszhetnek...

Még több lookmag

Felkapott mostanában

FEL