Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Felismerte magát a cigisdobozok sokkoló képén egy volt beteg

lookmag

Felismerte magát a cigisdobozok sokkoló képén egy volt beteg

Mások is felismerték magukat

A cseh Pavel Vrána azt állítja, hogy ő szerepel az EU-ban forgalmazott cigarettás dobozok fedelén található fotók egyikén. A férfi nem a dohányzás miatt került lélegeztetőgépre.

Vrána kőműves, és egy felújítás esett le egy benzinkút tetőszerkezetéről 2004-ben. A hatméteres zuhanást következtében koponyatörést szenvedett, életveszélyes állapotban került kórházba – ahol intubálás alá került (lélegeztetni kellett). Állítása szerint ekkor készült róla a fotó, amely az alábbi grafika jobb felső sarkában látható:

cigaretove_krabicky

Az azóta felépült férfi számára a cigarettás dobozon található fotó több, mint kellemetlen: ismerősei százai hívták föl, hogy jól van-e. “Halottat csináltak belőlem a cigisdobozokon” – mondja, mivel a fotó alatt található szöveg szerint “A dohányzás szélütést és egészségkárosodást okoz”.

Az Európai Biztottság szerint azonban mindez nem lehetséges. Szerintük az összes, cigarettás dobozokon látható fotókat szerzői jogok védik.  Az EB szóvivője, Aikaterini Apostola nyilatkozatában kifejtette, hogy többen is felismerték magukat ugyanezen a fotón. “Több panasz is érkezett hozzánk olyan személyektől, akik felismerték magukat a lélegeztetőgépes fotón.”

Valóban, Pavel Vránán kívül egy osztrák nő is jelezte, hogy szerinte elhunyt német férjét ábrázolja a kép. Rajtuk kívül jelentkezett egy német férfi is, aki meg van róla győződve, hogy a kép az agyműtétje után készült róla.

Az Európai Bizottság szóvivője ugyanakkor leszögezte: a felvételen egy német színész szerepel, akinek nevét – személyiségi jogaira hivatkozva – nem kívánják nyilvánosságra hozni.

Forrás: Paraméter

Még több lookmag

Felkapott mostanában

FEL