Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

A nagy visszatérés: újragyártják a legendás Nokia 3310-est

lookmag

A nagy visszatérés: újragyártják a legendás Nokia 3310-est

A valaha a világ legnagyobb mobilgyártója szeretne visszatérni a köztudatba

A napokban bemutatták az újraélesztett Nokia 3310-est Barcelonában, a világ legnagyobb mobiltávközlési konferenciáján, a Mobile World Congress-en.

A valaha a világ legnagyobb mobilgyártója szeretne visszatérni a köztudatba új okostelefonjaival (Nokia 3, 5 és 6). És ez sikerült is nekik. Méghozzá egy legendás, “butatelefon”, a 3310-es telefon újjáélesztésével! A finn cég új vezető csapatának ötlete bevált: most mindenki arról beszél, hogy a Nokia feltámadt poraiból, és követeli a saját részét!

Vidám színekben is kapható

Vidám színekben is kapható

A 3310-es valaha igazi néptelefon volt – a mi városunkban, Komáromban pedig legenda. Ami nem is csoda, hiszen itt gyártották őket, több ezer embernek adva munkát, akik a mai napig jó érzésekkel gondolnak vissza “életük legjobb munkahelyére”.

Nézzük hát, milyen lett az új 3310-es?  Bár elsőre nem tűntek túl izgalmasnak, azért leírni sem szabad őket egy szempillantás alatt. Hiszen éppen azt kínálják, amire az embernek szükségük van: egyszerű, jól működő, könnyű és vékony készülékeket.

  • 2,5G adatátvitelre képes, azaz lehet vele netezni, de jóval lassabban, mint a modern okostelefonokon, Facebookozásra meg videónézésre nem alkalmas. App-ok is alig futnak az operációs rendszerén.
  • Viszont beszélni bőven lehet vele. Több mint 22 óra társalgást bír feltöltés nélkül, és ha nem használják, akkor egy hónapig sem merül le, hiába van végig bekapcsolva.
  • A régi időkre tekintettel van rajta kígyós játék is.
  • Kamerát is kapott, igaz, csak 2 megapixeles képeket tud készíteni.
  • A régről ismert kék és szürke színek mellett piros és citromsárga változatban is gyártják.
6yNGegFZXpTOCG7Ss

A régi idők emlékére a régi színben is gyártják

Sokat nem várhatunk a régi-új telefontól: ez nem okostelefon! Viszont kiválóan megteszi a gyerek első mobiljának. Vagy az idősebb korosztálynak, akik ragaszkodnak a gombokhoz, és nem akarnak netezni. Esetleg munkatelefon is lehet belőle.

Az Index már kipróbálta: 

És vajon milyenek az új, nokiás okostelefonok?

A 6-os elképesztően könnyű, vékony, hatalmas a kijelzője. Már a phabletek sorát gazdagítja, egy kézzel már nem lehet átérni. Viszont a látszat ellenére könnyű és vékony. A rézszínű változat nagyon jól néz ki.

collage

Nokia 6 – a rézszínű jól néz ki

Az új 3 és 5 szintén remek középkategóriás kialakítás. Szintén nagyon könnyűre, kompaktra és vékonyra sikerült. Ez a két készülék is már Android Nougat operációs rendszerrel érkezik.

A Nokia 3

A Nokia 3

Forrás: Index, Origo, 444

Még több lookmag

Felkapott mostanában

FEL