Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

A világ 11 legijesztőbb hídja

lookmag

A világ 11 legijesztőbb hídja

Ha tériszonyos vagy, jobb, ha elkerülöd!

Ha tériszonyos vagy, és még úszni sem tudsz, akkor ne használd ezeket a hidakat! A nyugalmat megzavarjuk kicsit az alábbi képekkel. Kész?

Vietnámban úgynevezett monkey bridgeken kelnek át kisebb vízfolyásokon, csúszós cipő, törött kéz kizáró tényező:
monkey bridge

Franciaországban járunk a Tarn folyót átivelő Millau hídon, amely 270 méter magas, és 2460 méter hosszú. 2004-ben adták át, akkor a világ legmagasabb hídja volt:

People look at the Millau bridge, the world's tallest traffic bridge, Thursday, Dec. 9, 2004, in Millau, France. Construction workers have nearly completed work on the roadway of the bridge, a viaduct that soars over a valley in southern France. The bridge, reaching about 270 meters (890 feet) at its highest point, will be inaugurated by President Jacques Chirac on Dec. 14 and opens to traffic on Dec. 17. (AP Photo/Christophe Ena)

Itt a trónkövetelő! A kínai Sidu – folyó hídja hódította el a világ legmagasabb hídja címet, 496 méteres magasságával. Hossza – 1222 méter – sem elhanyagolható:

4Sidu-River-Bridge-China

Mackinac Bridge, USA. Itt nem magasságával riogat a híd, hanem a fekvésével. A Huron és Michigan-tó találkozásánál fekszik és nagyon sokszor viharok tépázzák. Gyengébb idegzetű sofőrök nem is hajtanak át rajta, sokan bevállalják, de nem jön össze nekik. A hídőrség segít rajtuk, a fiúk beülnek a volán mögé és átfuvarozzák a mazsolákat:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Musou Tsuribashi híd. A japán Déli-Alpok egyik félelmetes látványossága. Az 1950-es években épült gerendákból és vesszőkből, azóta nem is nagyon tartják karba. Nem elég? A hidat a hegyoldalon láncokba kapaszkodva lehet csak megközelíteni:

Musou-Tsuribashi-bridge-1

Carrick-a-rede kötélhíd. Észak-Írország egyik gyönyörű tengerpartján található ez 30 méter magas híd. A szemközti kis szigetet csak itt lehet megközelíteni, eredetileg halászok építették 350 éve, hogy kagylót szedjenek. Azóta persze sokszor átépítették, a 70-es években pl csak egy korlátja volt, és csak egy pallója könnyítésként. Jelenleg túlépítettnek tűnik ehhez képest, mégis sokan akadnak akik átmennek rajta a szigetre, onnan pedig csónakkal kell kimenteni őket:

carrickarederopebridge

Aiguille du Midi, Franciaország. Az Alpok egyik gyöngyszeme ez a 3800 méter magasságban lévő hidacska. Ne nézz le!

aguille

Következő versenyzőnk egyedi híd. Nemcsak ugyanarra a partra ér vissza bumerángként, de a padlója is üveg. Itt tényleg le tudod tesztelni tériszonyos vagy-e vagy sem. A Grand Canyon felett 1450 méter magasságban remeghet a térdünk, de ne felejtsük káprázatos a panoráma is!

grand canyon

Trift -híd, Svájc. A világ leghosszabb gyalogos függőhídja, ahol az Alpok gyönyörű vidékén önfeledten fújhatjuk a havasi kürtöt. A híd maga 100 méter magas és 170 méter hosszú:
trift-bridge-gadmen-schweiz-suisse-switzerland

Második helyezettünk egy szibériai híd(?). A Vitim folyón ível át ez a tákolmány, éppen elég széles ahhoz, hogy egy autó áthajtson rajta, korlát nincs, azaz hibalehetőség sincs. Oly extrémnek számít, hogy az átkelés túlélői (eddig 102) saját facebook oldalt hoztak létre:

vitim (1)
És hogy mi talán a legveszélyesebb? A sebes sodrású pakisztáni Hunza -folyót küzdi le ez az akadálypálya. Régen két híd volt itt, de karbantartás hiánya miatt ez egyre csökkent. Drótkötelek vannak kifeszítve, de itt a gyenge pontok a fadeszkák amik hajlamosak kiesni, eltörni:

hussaini_hanging_bridge_06

Forrás: mertutaznijo

Még több lookmag

Felkapott mostanában

FEL