Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Egy nap a Soundon…

szia

Egy nap a Soundon…

Egy nap, ami inkább minimum kettő… A Balatonon még az óra is másként jár, a hőmérő, de még a szélerősségmérő is mást mutat. Egy fesztiválon egy nap nem nap, vagy legalábbis éjszakába nyúló, a forgatókönyv pedig végig hasonló. A Balaton Sound idén tartotta utolsóként Zamárdiban a nyár legnagyobb eseményét, hogy vajon hova költözik jövőre? Hamarosan kiderül. Egy biztos, a hangulatot oda is visszük magunkkal tovább!

Bömbölő edm zene (electronic dance music), fáradhatatlanul ugráló fesztiválozók, félmeztelen pasik, folytonosan a Sound feliratnál fotózkodó fiatalok, egyenfesztiválhacukás lányok, különböző zászlókban szambázó népek (egyre több szlovák zászlót látni például), a hullámokat vergelő szél… Ezen körülményekkel találkozott az, aki a Sound területére tévedt – akár éjjel, akár nappal. A bungee jumping idén sem maradt el, az adrenalin-élményt pedig csak fokozta a látvány, hiszen az ugrás rendre a tömeg feje felett történt. Ha pedig foci vb… Rengeteg fiatal nagy kivetítőn követte a meccsek állását.

Minden egyes napnak meg volt a legtöbb embert húzó head line-re, többnyire a nagyszínpadot elfoglalva a 9-10 órai idősávban. Ugyan ekkor a bejutás már némi sorban állással jár, az alapozás viszont a fesztivál kerületein kívül, jóval barátibb árak és körülmények között mehet végbe. Szerdán Dimitri Vegas és Like Mike igazi Tomorrow Landes hangulattal nyitották meg a Balaton legnagyobb akcióját.

 

A csütörtöki napon a Chainsmokers együttese bár a várakozásokat alulmúlta, a számaik viszont élőben is ugyanolyan parádésan szóltak, mint ahogy a saját lejátszóinkról megszoktuk. Ugyan kérdéses, hogy ha adott egy zenekar, akik teljes hangszereléssel és énekessel tudnak színpadra állni, miért választják a könnyebbik megoldást az élő koncertezéssel szemben, ám ezzel David Guetta sem volt másként szombaton.

Hatalmas partit csinált, hozta a szintet, olykor új köntösbe öltöztetve dübörögtette a slágereket, viszont Chris Willis szerepe 5 percnyi DJ pulton álló éneklésben ki is merült. Pedig ha már élő koncertről van szó, miért nem lehet a legtöbbet kihozni a valódi élő jellegből? A kivetítőkön, a jó pár évvel ezelőtt, közönségbe magát belevető Guetta mozgóképeit mutatták – aki nem volt eléggé résen, azt hihette épp aktuálisan zajlik az érintkezés a rajongókkal, bár a hosszú haj és a jóval kevésbé ránctalan arc azért némi gyanúra adott okot. Voltak, akik ennek ellenére tényleg jól jártak és úgy érezhették, testközelből spanolhatnak Guettával. Ugyanis egy hasonmás is feltűnt az ugrándozó tömegben, így volt, aki simán „eladott” egy-egy frissen lőtt képet, mint sztárfotót. A hasonlóság tényleg megdöbbentő…

A szombati napra egyébként 53ezer jegyet adtak el, a standard 35ezer helyett.

Martin Garrix fiatal kora ellenére hatalmas tömegeket mozgat meg, és rendre nem okoz csalódást. Esetében nem is tudunk mibe belekötni, helyes kis göndör hajával, és jó szokásával, miszerint a fellépések után rendszerint bevágódik a tömegbe ő maga is egy közös tombolásra, igazán szimpatikus DJ-ről beszélhetünk. A péntek estét ugyan elmosta egy jó nagy zuhé, és akinek nem jutott esőkabát, az a hajából csavarhatta a vizet, vagy a saját cipőjében csónakázhatott, sőt, a ruhája még másnapra sem száradt meg a párás levegő miatt. Ám szerencsére ez sokaknak nem szegte kedvét és behúzódva a sátrak alá zavartalanul folytatták tovább a partit.

Ami az árakat illeti, beszüntették a bejáratok felé vezető standokat, így aki nem készült némi nedűvel, az kénytelen volt szomjúságát a benti, meglehetősen drága légkörben csillapítani. Nem egyszer lehetett látni mozgássérülteket – mely hihetetlenül nagyvonalú gesztus a hozzátartozóktól, hogy a nehézítő körülmények ellenére valóra váltják az ő álmaikat is. Ami viszont érthetetlen, amikor gyermekes szülők tomboltak a közönség sorai közt az apródokkal együtt. Egy tíz éves kislány ugrándozva az egyik bár asztalán, igazán bizarr látványt nyújtott. Bizonyára nagy örömöt szereznek vele a szülők, hogy gyermekük is részt vehet a nagykedvenc koncertjét, de ez mégiscsak egy fesztivál, nem kiskorúaknak való…

A vasárnapi napon már lehetett látni, hogy kezdenek lemerülni az elemek, de estére még mindenki összeszedte magát egy utolsó csapatásra. Axwell Λ Ingrosso méltóképpen zárták a 2018-as fesztivált.

A Balaton Sound évről évre színesebb mind programban, mind előadókban, de legfőképpen fesztiválozói felhozatalban. Ugyan a dress code néha hagy némi kivetni valót maga után, mégis azt kell, hogy mondjuk, így igazán színes… Ünnepeljük meg a sokszínűséget minden évben, jövőre ugyan még rejtély, hogy hol, de július 3-7. között, az biztos!

 

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL