Vedd fel a kapcsolatot velünk

Szia.sk

Nézd meg Te is az Oscar-díjas Mindenki című kisjátékfilmet!

szia

Nézd meg Te is az Oscar-díjas Mindenki című kisjátékfilmet!

“Neveljük úgy a gyerekeinket, hogy büszkék lehessünk rájuk!”

Ismét van minek örülni: Deák Kristóf Mindenki című kisjátékfilmje nyerte meg a kategória Oscar-díját magyar idő szerint hétfőn hajnalban a Los Angeles-i díjátadó gálán. Ez az első alkalom, hogy magyar filmet díjaztak ebben a kategóriában, ráadásul ez volt a rendező első jelölése és legelső rövidfilmje. A díj átvételekor azt mondta: neveljük úgy a gyerekeinket, hogy büszkék lehessünk rájuk.

Ez az elismerés történetének negyedik magyar Oscar-díja A légy, a Mephisto és a Saul fia után.

A Mindenki című film egy kislányról, Zsófiról szól, aki új iskolába kerül. A suli kórusát egy ambícióktól fűtött tanár (a Jászai-díjas színművész, Szamosi Zsófia alakításában) irányítja, aki a legjobb kórust szeretné kinevelni. A gyerekek viszont csak énekelni szeretnének, és ez előbb-utóbb összeütközéshez vezet. Zsófit és új barátnőjét két gyerek színész, Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya alakítja. Producere a rendező mellett Udvardy Anna volt. A Mindenki korábban Tokióban és Chicagóban nyert fesztiváldíjakat, sőt Berlinben is díjazták, ami lehetővé tette, hogy az Oscarért is indulhasson.

Az éjszakai közvetítés dacára élőben követték a filmben szereplő Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola gyermekkórusának tagjai, akiknek a Mindenki győzelmekor kitörő örömét a lent látható videó örökítette meg.

Forrás: mno, index, hír24

Még több szia

Felkapott mostanában

FEL